dimarts, 15 de maig de 2018

PER A FER VENIR GANA

RECEPTES AMB FORMATGE TORRE BLANCA

Ara que encarem la recta final de la nostra temporada, volem compartir amb vosaltres aquestes receptes ideades per la Cristina Simó... només de llegir-les fan venir salivera! Moltes gràcies, Cristina!!


Torre de Torre Blanca

Entrepà de Torre Blanca, golden i avellanes, amb oli extra verge de la Conca de Tremp
És important el format del pa : per anar bé ha de ser una flauta o una xapata, cruixent i amb no
gaire molla.
Primer posar oli al pa. Es recomana que sigui de la Conca de Tremp o en tot cas oli extra verge
d’oliva suau (evitar els més amargants). La sal és optativa, al gust.
Després poseu poma Golden ecològica sense pelar, ben neta, a llenques molt primes.
Al damunt poseu-hi el formatge que calgui per damunt de la poma.
A part haureu picat avellanes en un morter. No cal que n’hagueu fet farina! Que quedin
trossets petits que posareu per damunt del formatge.
I per acabar, una altra capa de poma.

Torrada de Torre Blanca amb albergínia escalivada i olives negres
Agafeu una llesca de pa de pagès. Quan més bo sigui el pa, millor serà el conjunt. Torreu-lo una
mica, que a penes agafi color. El suficient per a que estigui més consistent però no tant com
per a que es trenqui fàcilment i mani massa el gust de torrat.
A damunt hi poseu unes bones tires d’albergínia, escalivada i amanida amb oli i sal. A sobre hi
poseu formatge al gust, unes quantes olives negres (de les mortes) sense pinyol, una mica
d’orenga (o farigola, o sajolida, o ...) una mica de no res d’oli i ho poseu un moment al
gratinador del forn. Només lo just per a que el formatge i l’albergínia agafin una mica de
temperatura.
Podeu fer la mateixa recepta amb ceba, tomata, pebrot verd, pebrot vermell o carbassó (d’un
en un! o hi hauria massa barreja de gustos).

Per a llepar-se'n els dits!

Macedònia de fruita i formatge Torre Blanca
Es recomana que la fruita sigui ecològica i de proximitat i que el formatge Torre Blanca es trobi
en un estatge poc madur.
Talleu a daus petits una poma Golden amb pell, una pera de Lleida (també amb pell, si no us
desagrada) i ho poseu en un bol. Trieu grans de raïm moscatell de la mida dels daus de poma i
pera i els hi poseu també.
Talleu uns quants daus de formatge i els hi afegiu. Si us agrada el sèsam, torreu una mica unes
quantes llavors i ho barregeu tot plegat.
Es recomana servir amb una copeta de vi ranci.

Suggeriments:
Els formatges de Girola són un molt bon condiment. En podeu posar:
- A damunt la verdura calenta, junt amb l’oli.
- Una mica dins les carxofes al forn, 5 minuts abans de treure-les.
- A les pizzes
- Als rissotos
- A les truites de tonyina, de patata, de carxofa. O només de formatge!
- Com a formatge de qualsevol gratinat
- Un biquini de Torre Blanca amb pernil del país
- Amb codonyat

Quan més l’utilitzeu, més idees us vindran al cap!

Després de tot això, només ens queda que desitjar-vos BON PROFIT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada